Gün: 11 Ekim 2026
-
İmpala güney Afrika’da yaşayan suyu seven ve suya yakın yerlerde bulunan hayvan türleridir. Güneşli sıcak saatlerde ağaç gölgelerinde uyurlar. İmpalalar son derece hızlı koşuculardır. Zarif görünüşlü olmalarına rağmen ürktüklerinde zıplayarak koşmalarıyla ünlüdürler. Erkekleri 50-70 cm uzunlukta olurlar ve boynuzları vardır. Tehlike anında oldukça hızlı ve 9 m’ye varan sıçramayla kaçabilirler. Genellikle 1 erkeğin önderliğinde 15-16…
-
Öküz başlı Antiloplar. Ağırlıkları 150-250 kg arasında boyları ise ortalama 1,50 metredir. Yaşam kıtaları Afrika olup, Antiloplar sessiz bir sinyale sahiptirler. Bu hayvanlar otlarken sürekli hırıltı çıkarırlar. Yırtıcı bir hayvan yaklaştığında Antiloplar hırıltılı seslerini keserler. Ani sessizlik, sürüyü herhangi bir hırıltı kadar etkili bir şekilde uyarır, özellikle de gecenin sessizliğinde. Vahşi doğada 20 yıldan fazla…
-
Tapir, burunlarının kavrama özelliği olan otçul besle-inen memeliler familyasından oluşan Tapirus cinsindeki hayvanlara verilen isimdir. Güney Amerika Kıtası’nda Venezuela ve Guyana’dan Paraguay ve Kuzey Arjantin dahil su kenarlarındaki ormanlarda yaşamlarını sürdürürler. Uzunluğu 190-200 cm, omuz yüksekliği 85-100 cm’dir ağırlıkları 150 kg. ile 300 kg. arasında değişir. Tüyleri kısa, postu, siyahımsı gri kahverengidir. Hortumu ince ve…
-
Aligator, Timsah familyasından Amerika’da yaşayan bir türdür. Uzunluğu 5 metre civarında olabilmektedir. Kuzey Amerika’nın güneyinde bulunur. Aligatorlar renk körüdür. Gündüz dinlenir. Gece iyi görür çünkü gözbebekleri dikey yapıya sahiptir. Tehlikeli ve yırtıcı hayvanlar arasındadır. Aligatorlar önüne çıkan her hayvana saldırabilir. Dişisi, 50 kadar yumurtalama yapabilir. Ömürleri ortalama 40 yıl kadardır. Bir zamanlar derisi için yoğun…
-
Amerika Birleşik Devletleri’nin Mississippi eyaletinin sembollerindendir. Amerika’da yaşamını sürdürür. Uzunluğu 24-25 cm’dir. Tüyleri üstte gri, kahverengi, arkada zeytin kahverengisi, altta açık gri, çene ve karında beyazımsıdır. Kuyruk üstü siyah, kenarları beyaz, altıysa tümüyle beyazdır. Kalın gaga tüyleri, ince beyaz göz halkası belirgin özelliğidir. Uçarken sinekleri yerler, küçük meyvelerle beslenirler. Yuvalarını ağaçlara yaparlar. Yılda 2/3 kez…
